top of page

Specialisaties

Iedere hypotheekadviseur kan in standaardsituaties een prima advies geven en een hypotheek regelen. Lastiger wordt het soms in complexere situaties. Maar daar is Check Financieel nou juist in gespecialiseerd. 

Verhuizen van België naar Nederland

Gaan wonen in een ander land, ook al is het nog zo dichtbij, is een hele onderneming. Alles gaat er net iets anders en je komt termen tegen waar je nog nooit van hebt gehoord. Check loodst je er graag doorheen. We regelen je hypotheek en weten precies welke documenten je daarvoor moet aanleveren. Als je wilt, helpen we je die ook te verzamelen. 

Daarnaast denken we mee in bijkomende zaken. Zo brengen we je graag in contact met een ervaren fiscalist die je helpt bij het regelen van je belastingzaken en sociale zekerheden. En we helpen je op weg bij het invoeren van je auto. 

Verduurzamen

Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, isolerend glas, zonnepanelen, hybride cv-installatie of warmtepomp. Op welke manier kun jij jouw huis het beste verduurzamen en wat pak je dan als eerste aan? Check Financieel doorloopt samen met jou een duurzaamheidscheck en biedt antwoorden. We geven je bovendien goede adressen door van gerenommeerde lokale partijen die de verduurzaming voor je kunnen uitvoeren. 

Natuurlijk helpen we je ook graag met een (groene) hypotheek. We laten je zien wat er mogelijk is en zorgen voor de beste rente en voorwaarden. 

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

Je wilt zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen, maar daarbij kun je twee uitdagingen tegenkomen. De eerste is dat je misschien het vermogen dat in je huis zit, wilt gaan gebruiken als pensioeninkomen. De tweede is dat je huis misschien niet meer zo geschikt is wanneer je wat minder ter been bent. Voor beide uitdagingen bieden wij financiële oplossingen.

Kom eens langs. Dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden van een ‘opeethypotheek’ en het bijlenen voor aanpassingen aan je woning. Ook op latere leeftijd is er namelijk nog veel mogelijk.

Scheiden

Wanneer je gaat scheiden, wil je graag zo snel mogelijk zekerheid in je nieuwe financiële situatie. Echte zekerheid kunnen we je pas geven wanneer het echtscheidingsconvenant en de beschikking van de rechtbank geregeld zijn, maar ook voor die tijd helpen we je graag. Op basis van je inkomensgegevens en diverse scheidingscenario’s laten we de financiële mogelijkheden en gevolgen zien. Wat als je hier blijft wonen? Wat als de alimentatie op bedrag X uitkomt? Wat als je meer of minder gaat werken? 

 

Kom eens langs, samen of alleen. We rekenen de verschillende scenario’s graag voor je uit en regelen nadien, als de scheiding is uitgesproken, graag jouw nieuwe hypotheek. 

bottom of page